Dansken Axel Rosenkrantz de Lassen Lund var en mann med store visjoner og mye personlighet, ofte omtalt som «den norske hotellkongen». I 1934 la han grunnmuren til sin hotellvisjon ved havgapet på Fevik. To år senere stod Strand Hotel Fevik ferdig. Hotellet kostet 350.000 kroner å bygge og var et praktbygg for sin tid. Dørene åpnet første gang 17. mai 1937, og eventyret var i gang.
Arkitekten var Eilert Smith med aner direkte til en av de mektigste og rikeste slekter i det 17. og 18. århundres Stavanger.
Daglige ledere fra starten var ekteparet Frida og Harald Hansen som kom fra direktør Lunds hoteller i Stavanger. Hotellet ble både en lokal storstue og et yndet sted for tilreisende gjester. Fra starten hadde Strand Hotel Fevik kun 40 rom med i alt 70 sengeplasser, men kunne likevel ha opptil 120 gjester.
Med sin idylliske beliggenhet og høye standard fikk Strand Hotel Fevik tidlig en eksotisk tiltrekningskraft på mennesker fra fjern og nær. Duften av eventyrlige retter danset i gangene, og storslagne arrangementer underholdt gjestene. Strand Hotel Fevik var velkjent som et populært dansested. Kjente musikere bidro til ekstra hygge mens man spiste og danset. Finn Våland var et kjent navn ved hotellet, og spilte fast i sommersesongen.
Mange gjester ble uker i strekk, og flere vendte tilbake sommer etter sommer. En av dem var skotten McEvan. Han kom for første gang 1937, og var trofast gjest til langt utpå 70 tallet. Han ble bare kalt for ?Isvannet?, og bygde slik opp en skotsk myte.
En annen gjest var den verdenberømte forfatteren Roald Dahl, best kjent for sine magiske fortellinger ?Charlie og sjokoladefabrikken?, ?Matilda? og ?Heksene?. Mannen med den utømmelige fantasien besøkte Strand Hotel Fevik flere somre sammen med sin Oscar-belønnede skuespiller-kone Patricia Neal. Roald Dahl bodde på et enkelt innredet rom med veranda, slik at han kunne skue over havet tidlig og sent, og finne inspirasjon til sine eventyrlige fortellinger.
Hotellet nøt tre gode sommersesonger før krigen brøt ut i Norge, og Strand Hotel Fevik ble okkupert av tyske offiserer i april/mai 1940. Takket være daværende direktør Frida Hansen og hennes mann Harald, ble hotellet spart for de store ødeleggelsene. Så snart hotellet ble frigitt i 1945 ble det pusset opp og gjort klart til ny åpning i 1946. Men etterkrigsårene ble vanskelige, og hotellet måtte ty til hjelp fra nabogårdene for å skaffe råvarer.
Like etter krigen flyttet engelskmennene inn på hotellet til stor begeistring i lokalmiljøet. Krigen var over og bedre tider var i vente. En spesiell krigsfange vendte hjem etter lange år i tysk fangenskap. Hans navn var Arne Bjørklund. I 1949 inntok han direktørstolen ved Strand Hotel Fevik, og han drev hotellet frem til 1956, da Axel Lund overtok Strand Hotel Fevik for egen regning. Han bygget i 1957 det lille annekset «Stjernen» på den andre siden av hotellet og en kafeteriaavdeling mot veien.
I 1961 kom noe eksotisk til Strand Hotel Fevik. Da overtok fru Espinoza som sjef. Hun var gift med en ansatt ved den Cubanske ambassaden i Oslo, og drev hotellet med jernhånd frem til 1975. Hver vinter bodde Fru Espinoza og mannen i Spania, og mange kulinariske retter fant derfor veien til Strand Hotel Fevik. Få kjenner Fru Espinozas fornavn, men hennes personlighet har festet seg i minnet hos mange. Hun var lite sjenerøs med smilene og en fryktet dame som har bidratt til utallige historier på hotellet.
I 1975 ble hotellet solgt til Torbjørn Evenbye, som bygget konferansebygget og moderniserte en stor del av værelsene. Etter Uglands overtakelse i 1982, ble moderniseringen og oppussingen fullført slik at det opprinnelige sommerhotellet nå er helårshotell. Siden den tid hadde hotellet flere eiere, Bunde Eiendom overtok i 1998 etter Choice Hotels v/ Petter Stordalen, de satte i gang en omfattende oppussing av rommene og flisleging av alle bad.
I 2003 fikk Strand Hotel Fevik en ny visjonær direktør i Agnes Berntsen. Med lidenskap, engasjement og mange dyktige ansatte er storhetstiden brakt tilbake. Etter en betydelig oppussing er den historiske delen av hotellet igjen kledd i finstasen, og helt oppdatert til nåtidens krav til standard og velvære.
28. oktober 2010 åpnet hotellet Sørlandets flotteste kurs-, konferanse- og bankettavdeling, lekker velværeavdeling og 42 nye hotellrom/suiter/leiligheter. Fortiden og historien er nøye ivaretatt, og gir hotellet sjel og personlighet. Arkitekturen i nybygget er nøye tilpasset og reist i fullstendig harmoni med funkisarkitekturen i den historiske delen. Roger Hampton fra arkitektkontoret Halvorsen & Reine AS har vært arkitekt for den nye hotellbygningen. Hans visjon er at Strand Hotel Fevik skal oppleves som unikt i sin klasse, og ha tilhørighet til det unike miljøet det er en del av.
I mars 2017 skiftet Strand Hotel Fevik eierskap. I dag eies og drives hotellet av Classic Norway Hotels.
Vi ønsker deg velkommen til å oppleve et nytt kapittel av vår historie.